Bundesliga - Bayern sleept na drie jaar nog eens Duitse supercup in de wacht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Onder de vroegere trainer Pep Guardiola verloor Bayern München drie jaar op rij de Duitse supercup. Diens opvolger Carlo Ancelotti startte zondag het nieuwe seizoen onder een beter gesternte. De Beierse trots klopte Borussia Dortmund in eigen huis met 2-0. Arturo Vidal (58e minuut) en Thomas Müller (79e) tekenden voor de goals. Dortmundcoach Thomas Tuchel hield de aanwinsten Mario Götze en Andre Schürrle op de bank. Ancelotti had wel een plaatsje in de basiself voor Mats Hummels, de centrale verdediger die deze zomer de overstap maakte van Borussia naar Bayern. Het thuispubliek trakteerde Hummels bij elke baltoets op een fluitconcert.

Dortmund ging het best van start. Bayern-doelman Manuel Neuer moest zich attent tonen op pogingen van Ousmane Dembele en Adrian Ramos. De rivaliteit tussen beide teams bereikte een kookpunt toen Bayern-speler Franck Ribery het even voor het halfuur aan de stok kreeg met Felix Passlack. Tot onvrede van het thuispubliek ontsnapte de Fransman aan de rode kaart. Ook Passlack en Xabi Alonso gingen in het boekje. Bayern kwam aan het einde van de eerste helft wel meer opzetten, met kansen voor Vidal en Lewandowski.

Borussia kwam opnieuw het best uit de kleedkamer, maar tegen de gang van het spel in opende Vidal de score. De Chileense middenvelder zag zijn eerste schot nog gekeerd door Borussia-goalie Roman Bürki, maar trof wel raak in de rebound. Tuchel probeerde het tij nog te keren met de inbreng van Schürrle (Götze bleef 90 minuten op de bank), maar de onvermijdelijke Müller gaf Dortmund de doodsteek na voorbereidend werk van Hummels.

.

bron: Belga