Aanval op trein in Zwitserland: geen aanwijzingen voor terrorisme

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aanval op een Zwitserse passagierstrein was meer dan waarschijnlijk geen terroristische daad, zo blijkt uit de eerste bevindingen van de politie. "We kunnen nog niets uitsluiten, maar die gedachte is heel ver weg", zo heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld. Een 27-jarige Zwitserse man had met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes. Zeven mensen, onder wie de dader, raakten gewond. De slachtoffers zijn een 17-jarige jongen, een 50-jarige man, drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud, en een kind van 6.

De politie stelt dat de verdachte en een van de slachtoffers nog altijd in levensgevaar verkeren. "Hun toestand is zeer kritisch", zo klinkt het.

De aanval riep herinneringen op aan de aanslag die op 18 juli plaatsvond op een trein in het Duitse Würzburg. Toen had een 17-jarige vluchteling met IS-sympathieën passagiers aangevallen met een bijl en messen. Ook daarbij raakten meerdere mensen gewond, de dader werd door Duitse politieagenten doodgeschoten.

Maar bij de aanval op de Zwitserse trein zijn er voorlopig geen aanwijzingen voor terrorisme, zo wordt benadrukt. De woordvoerder van de Zwitserse politie laat ook weten dat er intussen huiszoekingen zijn uitgevoerd in de woning van de man, die een "typisch Zwitserse naam" heeft.

bron: Belga