Red Lions naar halve finales na zege tegen India

De Belgische hockeymannen (FIH-6) hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen in Rio. De Red Lions wonnen in de kwartfinales met 3-1 van India (FIH-5).
Matthias

Nochtans kwam India op het einde van het eerste kwart met een gelukje op voorsprong. Een lage voorzet passeerde alle Belgen en belandde bij Akashdeep Singh, die doelman Vanasch van heel dichtbij verschalkte. Nadien werd er niet meer gescoord in een flauwe eerste helft.

België kwam na de pauze met nieuwe moed uit de kleedkamer. Thomas Briels liet in eerste instantie de gelijkmaker liggen, maar Sebastien Dockier bracht na een knappe solo de bordjes verdiend in evenwicht.

De Belgen gingen nadrukkelijk op zoek een tweede doelpunt en werden in de slotminuut van het derde kwart beloond voor hun aanvalslust. Twee minuten na een gemiste penaltycorner van Tom Boon tikte Dockier de 2-1 tegen de netten. Boon legde in het slotkwart de 3-1-eindstand vast.

Het team van coach Shane McLeod neemt het in hun halve finale op tegen Australië (FIH-1) of Nederland (FIH-2).

Bron: Belga en redactie Metro