Zalig zomerse dagen in het verschiet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag verloopt wisselend tot lokaal zwaarbewolkt, in de Ardennen schijnt de zon de ganse dag, bij maxima tot tussen 20 en 24 graden. Morgen krijgen we nagenoeg hetzelfde weer. Dat meldt het KMI. Van maandag tot woensdag blijft het droog met vooral dinsdag en woensdag veel zon. Het wordt ook zachter met woensdag op veel plaatsen 26 graden. Vandaag hangen er soms veel vrij veel wolken over het noorden van het land, elders wisselen zon en wolken af. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het de ganse dag zonnig. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 24 graden in het binnenland. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen. Vanavond en in de nacht van zaterdag op zondag verschijnt er opnieuw meer lage bewolking in de noordelijke helft van het land. In het zuiden blijft het licht of gedeeltelijk bewolkt. Plaatselijk kan er nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is zwak veranderlijk.

Morgenochtend is het vaak zwaarbewolkt, vooral dan in het noorden van het land. In het zuiden van het land zijn er al opklaringen van in de voormiddag. Geleidelijk aan komen er overal opklaringen en wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en tot 24 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordnoordwest. Morgenavond en in de nacht van zondag op maandag verschijnt er opnieuw lage bewolking in de noordelijke helft van het land. In het zuiden blijven er opklaringen. De minima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 16 graden in het centrum van het land. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Maandagochtend is het op veel plaatsen grijs, met mogelijk wat nevel of een lokale mistbank. Vrij snel komt de zon tevoorschijn en gaat de lage bewolking over in stapelwolken, met daartussen mooie, zonnige perioden. De maxima liggen rond 18 graden in Hoog-België, rond 20 graden aan zee en rond 23 of 24 graden elders. De wind waait meestal zwak en soms matig uit de noordoostelijke sector.

Dinsdag en woensdag worden twee mooie, zonnige dagen. Dinsdag loopt het kwik op tot 25 graden en woensdag krijgen we op veel plaatsen 26 graden of lokaal zelfs 28 graden. Op beide dagen waait de wind meestal zwak uit noordoost tot oost.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en komen er buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. Het blijft nog warm met maxima rond 26 graden. Vrijdag en zaterdag blijft het wisselvallig met geregeld buien en kans op onweer. Het wordt geleidelijk enkele graden koeler.

bron: Belga