Uur file richting Nederland door werken op de E19 Antwerpen-Breda

De werken op de E19 richting Nederland ten noorden van Antwerpen zorgen voor een pak verkeershinder. Sinds 9.30 uur verliezen bestuurders er een uur. Bestuurders krijgen de raad via de A12 richting Nederland te rijden. Tussen Sint-Job-in’t-Goor en Brecht worden over een afstand van 8 kilometer het wegdek en de vangrails volledig vernieuwd. De files richting Nederland begonnen heel vroeg in de ochtend en sinds 9.30 uur staat er een tiental kilometer file vanaf het afrittencomplex Kleine Bareel tot aan de werken, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Er is een uur verliestijd.”

De werken werden gisterenavond aangevat. Ook toen was er meteen hinder. Richting Nederland was het tot 2 uur ’s nachts aanschuiven. Op het hoogtepunt was er een verliestijd van anderhalf uur.

De werkzaamheden duren tot 1 september. Overdag op weekdagen zullen er in beide richtingen steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn, maar ’s nachts en in het weekend zal er richting Nederland slechts één rijstrook vrij zijn en worden ook de oprit Sint-Job en afrit Brecht afgesloten.

bron: Belga