Thomas Vermaelen is "onder de indruk" van kwaliteit bij AS Roma

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Vermaelen is zaterdag door AS Roma, dat de Rode Duivel voor een seizoen leent van FC Barcelona, voorgesteld aan de pers. "Ik ben onder de indruk van de kwaliteiten in dit team", zei de 30-jarige centrale verdediger. Vermaelen maakte woensdag zijn debuut voor de Romeinen in een vriendschappelijke zege tegen de Italiaanse tweedeklasser Latina (0-1). "Ik was tevreden over mijn prestatie, zeker omdat ik net aan de voorbereiding begonnen ben. Het gaat goed op training, de sfeer in de kleedkamer is goed en de spelers hebben me hartelijk verwelkomd", opende de Verminator.

AS Roma is een van de ploegen die de concurrentie moet aangaan met Juventus, dat met vijf titels op rij opnieuw torenhoog favoriet is in de Serie A. "We willen landskampioen worden, daar heeft Roma ook de kwaliteiten voor. We starten met veel vertrouwen aan de competitie", zei Vermaelen, die uitkijkt naar de samenwerking met coach Luciano Spalletti. "Ik vind het belangrijk om te weten wat hij van een team verwacht. Hij bouwt graag op vanuit de verdediging met passes op de grond. Dat was ook zo bij mijn vorige teams, dat ben ik gewoon."

Woensdag gaan Vermaelen en collega-Rode Duivel Radja Nainggolan met AS Roma bij FC Porto in de heenmatch van de play-offs op zoek naar een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor de Champions League. "Er staat altijd veel druk op dergelijke matchen, maar veel ploeggenoten kunnen daarmee omgaan. Als voetballer leef je voor die grote wedstrijden. We zakken met vertrouwen af naar Porto en zullen proberen te winnen. Het is belangrijk voor de club om de Champions League te spelen", blikte Vermaelen vooruit. De ex-speler van Ajax, Arsenal en Barcelona heeft 31 wedstrijden in het kampioenenbal op zijn teller.

De afgelopen jaren lag de 30-jarige Antwerpenaar vaker in de ziekenboeg dan hem lief was, waardoor hij zich nooit kon doorzetten bij Barca. "Momenteel heb ik geen problemen. Ik werk hard om beter te worden. Daarvoor heb ik speelminuten nodig. Ik moet in het goede ritme komen", besloot Vermaelen.

bron: Belga