Ronde van de Ain - Slotrit voor Geniez, eindwinst voor Oomen in Frankrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alexandre Geniez (FDJ) heeft de slotrit in de Ronde van de Ain (Fra/2.1.) gewonnen. De Fransman haalde het in de koninginnenrit van Lagnieu naar Belley voor zijn landgenoot Romain Hardy (Cofidis) en onze landgenoot Bart De Clercq. Sam Oomen is eindwinnaar, Bart De Clercq werd tweede in de eindstand. De openingsfase werd gekleurd door heel wat aanvallen en het duurde lang vooraleer een groepje van vijf renners erin slaagde om weg te rijden uit het peloton. Samuel Dumoulin (Ag2r), Florian Vachon (Fortuneo-Vital Concept), Romain Combaud (Delko Marseille-Provence KTM), Lennard Hofstede (Rabobank Development) en onze landgenoot Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) slaagden er pas in om na 60 km een beetje afstand te nemen van een peloton dat intussen in verschillende stukken was gebroken.

Net voor de voet van de Grand Colombier kregen ze nog het gezelschap van Bob Jungels, Clément Chevrier, Jeremy Maison en Louis Vervaeke. Op die klim ontdeden Chevrier, Jungels en Vervaeke zich van hun metgezellen en het was finaal onze landgenoot die alleen richting de top reed. In het peloton met favorieten, en gele trui Sam Oomen, sprong Bart De Clercq weg en beende hij zijn ploegmaat bij.

Maar het duo kreeg geen vrije baan, Vervaeke moest zelfs zijn ploegmaat laten rijden en De Clercq zag Pierre Latour, David Gaudu en later ook nog Alexandre Geniez, Romain Hardy, Rudy Molard, Maxime Monfort, Sam Oomen, Antonio Pedrero, Guillaume Martin, Kilian Frankiny terugkeren.

Er zou uiteindelijk gesprint worden om de zege, daarin toonde Alexandre Geniez zich sneller dan Hardy en De Clercq. Voor Geniez zijn vijfde profzege, ook vorig jaar won hij een rit in de Ronde van de Ain. Sam Oomen finishte in dezelfde groep en pakt het eindklassement.

bron: Belga