OS 2016 - Wannes Van Laer eindigt 17e in Laser-klasse, Lefebvre en Pelsmaekers 17e in 49er-klasse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeiler Wannes Van Laer is zaterdag na zijn tiende en laatste regatta op de Olympische Spelen in Rio op een 17e plaats geëindigd in de Laser-klasse. De Brusselaar is dus uitgeschakeld voor de Medal Race. De tien best geklasseerde zeilers strijden maandag om de medailles. Van Laer zegevierde zaterdag nog in de negende regatta. In de tiende race, die werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Sam Meech, strandde de Belgische zeiler op de 18e plaats.

Van Laer strandt zo op een 17e plaats, met 140 punten. De Kroaat Tonci Stipanovic staat aan de leiding (57), voor de Australiër Tom Burton (67) en Sam Meech (77). Het is de tweede keer dat de 31-jarige Van Laer deelneemt aan de Spelen. In Londen moest hij in 2012 vrede nemen met de 34e plaats.

In de 49er-klasse prijken Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers na zes van de twaalf races op de 17e plaats met 58 punten. In die klasse bezetten de Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke de eerste plaats met 15 punten, voor de Duitsers Erik Heil en Thomas Ploessel (18) en de Denen Jonas Warrer en Christian Peter Lubeck (33).

bron: Belga