OS 2016 - Triomfantelijke terugkeer voor bronzen medaillewinnaar Van Tichelt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Judoka Dirk Van Tichelt is terug in eigen land. De bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is zaterdagavond omstreeks 19u15 onder luid applaus van tientallen familieleden, vrienden en supporters aangekomen op Brussels Airport. "Dirk Van Tichelt! Bronzen medaille!" scandeerden de in tricolore kleuren uitgedoste supporters toen Van Tichelt in de aankomsthal van de nationale luchthaven verscheen. De Beer van Brecht was zichtbaar opgetogen met de ontvangst die hem te beurt viel. "Ginder weet je niet hoe de sfeer in België juist is. Voor mij was dat een competitie als alle andere. Ik wil op elke competitie een medaille winnen."

Voorzitter Kristof Van de Putte van de Vlaamse Judofederatie en dokter Jan Verstuyft van de raad van bestuur van het BOIC ontvingen Van Tichelt met een fles champagne in de hand. Van de supporters kreeg hij meteen een stevige pint aangereikt. Ook de traditionele Belgische frietjes ontbraken niet. "Ik heb dat lang moeten laten. Nu smaakt dat nog zo goed, hé", lachte de Kempische judoka nadat hij het glas aan de lippen had gezet.

Van Tichelt hoopt het na zijn olympisch brons even wat rustiger aan te kunnen doen. De medaillewinnaar heeft de voorbije maanden immers veel tijd in het buitenland doorgebracht. "Ik zal blij zijn om eens thuis in de zetel te zitten en naar de andere sporten op de Spelen te kijken, maar dat zal nog wat langer moeten wachten, vrees ik", zo blikte Van Tichelt vooruit naar de feestjes en huldigingen die hem de komende dagen en weken ongetwijfeld nog te wachten staan.

De 32-jarige Van Tichelt bezorgde België maandag een medaille op de Olympische Spelen door in het judo in de klasse tot 73 kilogram bij de mannen brons te veroveren.

.

bron: Belga