OS 2016 - "Ronde met ups en downs"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nicolas Colsaerts kwam voor de tweede dag op rij rond in par op het olympisch golftoernooi. Met 210 slagen na drie rondes (drie onder par) staat hij zaterdag op een gedeelde veertiende plaats. "Het was een ronde met ups en downs", stelde Colsaerts. "Het was vandaag geen eenvoudige dag door de harde wind op het parcours. Dat uit zich ook in de scores van de anderen, die evenmin fantastisch zijn."

Colsaerts deelt de veertiende plaats onder meer met Thomas Pieters. Die kende zaterdag een echte offday in Rio de Janeiro en noteerde een score in zes over par. "Ik heb gemerkt dat het vandaag wat minder was bij hem. Jammer, want hij is een goeie speler. Soms volstaat het om enkele birdies (een onder par) te lukken om de trein weer op de rails te krijgen."

De Brusselaar gelooft alvast dat hij zondag nog kan opschuiven in het klassement. "Als ik echt een goeie dag heb, kan ik nog heel dicht eindigen. Ik moet het gashendel vol opentrekken en dan zullen we zien waar ik uitkom", zegt de 33-jarige Colsaerts. "Een olympisch diploma (top acht), een medaille, het is afwachten. De Spelen zijn hoe dan ook een ongelofelijke ervaring. Ik ben heel blij dat ik hier kan deelnemen."

bron: Belga