OS 2016 - Red Lions moeten zondag kleur bekennen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische hockeymannen staan zondag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor een cruciaal duel. De Red Lions, na hun groepswinst meer dan ooit medaillerijp, treffen in de kwartfinales India. Op papier zijn België (FIH 6) en India (FIH 5) aan elkaar gewaagd. De troepen van Shane McLeod toonden in Rio de Janeiro echter een enorme gedrevenheid en stoomden door naar poulewinst door onder meer wereldkampioen Australië (FIH 1), Groot-Brittannië (FIH 4) en Nieuw-Zeeland (FIH 8) over de knie te leggen. India werd dan weer 'maar' vierde in zijn groep. Toch is McLeod op zijn hoede. "We zullen top moeten zijn. Het wordt 'do or die'", liet hij optekenen. De wedstrijd wordt zondag om 12u30 (17u30 in België) op gang gefloten.

Nog zondag werken de golfers hun vierde en laatste ronde af. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts delen de veertiende plaats en lijken geen aanspraak meer te kunnen maken op een medaille. Vooral voor Pieters is dat zuur want hij stond zaterdagmorgen, bij de start van ronde 3, nog knap tweede in het klassement. De Antwerpenaar kende op de Olympic Golf Course echter een totale offday.

In de atletiek komen veterane Veerle Dejaeghere, Els Rens en Manuela Soccol in actie. Zij lopen de marathon.

Yuhan Tan speelt in het badmintontoernooi zijn tweede en laatste groepsmatch tegen de Taiwanese favoriet Chou Tien Chen. Na zijn verlies in de openingsmatch, tegen een lager geklasseerde Israëliër, hoopt de Limburger op een stunt om alsnog door te stoten. Bij verlies zit Tans internationale carrière erop.

Zus Lianne is na twee nederlagen al uitgeschakeld. Zij speelt haar derde en laatste poulematch tegen de Portugese Santos louter om de eer.

Jérôme Guery (met Grand Cru van de Rozenberg) en Nicola Philippaerts (met H&M Zilverstar T) werken de eerste kwalificatieronde in de jumping af. Allebei mikken ze op de finale met 35.

Baanwielrenner Jasper De Buyst staat in het omnium voor de eerste drie nummers: 15 km scratch, 4 km individuele achtervolging en de afvalling.

bron: Belga