OS 2016 - "Niveauverschil was te groot"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lianne Tan (BWF 68) heeft vrijdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen in het olympisch badmintontoernooi. Tegen de Chinese titelverdedigster Li Xuerui (BWF 3) onderging ze de wet van de sterkste. Het werd twee keer 21-11 in 28 minuten. De 25-jarige Tan verloor donderdag ook haar eerste wedstrijd tegen de Amerikaanse Iris Wang (BWF 37). In haar laatste poulematch speelt ze nog tegen de Portugese Telma Santos (BWF 71), maar de groepswinst die nodig is om door te stoten, is buiten bereik.

"Ik wist op voorhand dat het een lastige match zou worden, zij is wereldklasse", reageerde Lianne Tan, die in het begin van de ontmoeting meteen tegen een 0-8 achterstand aankeek. "Ik ben het niet gewoon om tegen zo'n speelsters te moeten spelen. De kwaliteit van haar shots is zo hoog, haar slagen zijn heel precies en heel snel, ze beweegt zo goed op de baan. Het kostte mij in het begin van de wedstrijd moeite om daaraan te wennen."

"Ik heb mijn best gedaan, heb mij niets te verwijten", stelde Tan. "Het niveauverschil was gewoon te groot."

De Limburgse voelde naar eigen zeggen de driesetter van donderdag nog in de benen. "Veel verschil zou het niet hebben uitgemaakt, maar ik stond gisteren toch een uur op de baan en speelde wél een goeie match. Al kon ik ook die jammer genoeg niet winnen."

Maandag wil Lianne Tan proberen het toernooi in Rio in schoonheid af te sluiten. "Een overwinning tegen de Portugese zou mooi zijn. Dat zit er normaal wel in, wij hebben ongeveer hetzelfde niveau, staan ongeveer even hoog op de ranking."

bron: Belga