OS 2016 - Milanov doet zaterdag gooi naar medaille, net als Thiam en Obreno

door
Belga
Leestijd 2 min.

Discuswerper Philip Milanov kan zaterdag zijn collectie medailles op grote kampioenschappen uitbreiden met een olympisch exemplaar. De 25-jarige Bruggeling begint omstreeks 11 uur Braziliaanse tijd (16 uur in België) aan de finale in het Olympisch Stadion in Rio de Janeiro. Milanov kon vrijdag wel niet overtuigen in de kwalificaties. Slechts met veel moeite schaarde de zilveren medaille van het laatste WK en EK zich bij de twaalf finalisten.

Nog in de atletiek werkt Nafissatou Thiam de laatste drie onderdelen van de zevenkamp af (verspringen, speerwerpen en 800 meter). Vrijdagavond beëindigde Thiam de eerste competitiedag op een fraaie -en onverhoopte- tweede plaats. Ze verbeterde haar persoonlijke records op de 100m horden en in het hoogspringen. Ook het kogelstoten en de 200m heeft ze al achter de rug.

In het Lagoa Stadium start roeier Hannes Obreno om 10u32 lokale tijd in de finale van de skiff. De West-Vlaming staat voor een zware opdracht als hij in de race met zes een medaille wil pakken. De laatste Belgische skiffeur die een olympische finale roeide, was Tim Maeyens in 2008. Die werd toen in Peking vierde, een uitslag waar Obreno naar eigen zeggen tevreden mee zou zijn.

In het golf staat de derde van vier rondes op het programma. Thomas Pieters klom vrijdag op naar een knappe tweede plaats. Nicolas Colsaerts staat gedeeld veertiende. Zondag volgt de apotheose op de Olympic Golf Course.

Yuhan Tan speelt zaterdag zijn eerste poulewedstrijd in het badmintontoernooi. De nummer 51 van de wereld treft met de Israëliër Misha Zilberman (BWF 56) een haalbare kaart.

Evi Van Acker werkt in de Laser Radialklasse de negende en tiende regatta af, de laatste wedstrijden voor de medalrace. De Gentse bronzen medaille van Londen, die met fysieke problemen kampte na een maag-darminfectie, staat voorlopig zesde.

Wannes Van Laer zeilt de negende en tiende regatta in de Lasercategorie. Hij is twintigste en lijkt niet meer in aanmerking te komen voor de medalrace tussen de tien besten.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers kwamen na twee regatta's in de 49er niet verder dan de negentiende en voorlaatste plaats. Het duo zeilt zaterdag drie wedstrijden.

bron: Belga