Ontploffingen Thailand - Politie ontkent verdachten gearresteerd te hebben

door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie in Thailand heeft zaterdag de nieuwsberichten ontkend over de aanhouding van verdachten van de reeks bomaanslagen van donderdag en vrijdag. Pongsapat Pongcharoen van de nationale politie zei zaterdag aan de journalisten dat er geen verdachten zijn aangehouden en dat de geruchten dat twee mensen gearresteerd waren niet kloppen.

"We zijn momenteel bezig met ons onderzoek en hopen vandaag of morgen een lijst met verdachten te hebben", zo zei hij.

Bij de aanvallen op toeristische trekpleisters en officiële gebouwen in vijf provincies kwamen vier mensen om het leven en raakten meer dan 30 mensen gewond.

Onder de gewonden zijn minstens 10 buitenlanders. Minstens zeven mensen verbleven zaterdagmorgen nog steeds in het ziekenhuis.

Eerste minister Prayut Chan-o-cha riep vrijdagavond in een televisietoespraak op tot eenheid. "De bevolking moet elkaar helpen om de veiligheid in het land te herstellen", aldus Prayut. "We moeten samen het kwaad uit onze samenleving verdrijven."

Volgens de politie zijn de bomaanslagen mogelijk het werk van tegenstanders van de door de militaire junta opgestelde grondwet, die vorige week via een referendum werd goedgekeurd.Politiebaas Chaktip Chaijinda denkt dat de aanslagen niets met de gewapende opstand in het land te maken. In het zuiden van Thailand komen immers regelmatig bomaanslagen voor. Sinds 2004 is in het land een opstandsbeweging actief die een onafhankelijke staat wil in de drie zuidelijke provincies, waar voornamelijk moslims leven.

bron: Belga