Noodtoestand uitgeroepen in Louisiana wegens overstromingen

Als gevolg van de hevige regenval, heeft de gouverneur van de Amerikaanse staat Louisiana de noodtoestand uitgeroepen. Overstromingen in het zuidoosten van de staat hebben al aan zeker drie mensen het leven gekost, zo melden Amerikaanse media zaterdag. Aanhoudende stortregens hebben vrijdag het zuidoosten van Louisiana en het zuiden van de staat Mississippi getroffen. Door het onweer is het stadje Greensburg, vlakbij de hoofdstad Baton Rouge, grotendeels afgesloten van de buitenwereld, zo meldt de nieuwszender CNN op zijn website. Alle belangrijke toegangswegen tot het stadje staan onder water. Verschillende inwoners moesten van het dak van hun wagen of van hun huis gered worden.
Ook de komende dagen wordt nog hevige regenval verwacht. Gouverneur John Bell Edwards heeft daarom de noodtoestand uitgeroepen in Louisiana. De scholen en de overheidsgebouwen blijven noodgedwongen dicht.
Drie mensen zijn al om het leven gekomen door de overstromingen. Daarnaast is in het dorp Tangipahoa nog een man vermist die door het water werd meegesleurd. In datzelfde dorp moesten ook meer dan honderd mensen geëvacueerd worden.

bron: Belga