Lottowinnaar van 6 miljoen euro blijft spoorloos

De mysterieuze winnaar die bij de lottotrekking van 26 maart liefst 6.176.202 euro binnenhaalde, heeft zich ook zaterdag niet gemeld bij de Nationale Loterij. Dat laat de Loterij weten in een mededeling. In principe heeft de winnaar nog tot zaterdag om 23.59 uur om dat alsnog te doen, maar die kans lijkt nu wel heel klein geworden. De kantoren van de Nationale Loterij zijn gesloten tijdens het weekend, en de krantenwinkels waar het winnende ticket nog kon gevalideerd worden, hebben intussen ook de deuren gesloten. Intussen is wel bekend dat het formulier waarop de zes juiste nummers werden aangekruist, werd binnengebracht in een verkooppunt van de Nationale Loterij in de regio Brussel. De Loterij had de voorbije weken bewust niet bekendgemaakt waar het winnende biljet was gekocht, omdat die vraag voor de Loterij een eerste check was om mensen die belden, te filteren. “Gelukszoekers die zich als winnaars voordeden, vielen vaak aan de telefoon meteen door de mand bij de vraag waar ze precies Lotto gespeeld hadden”, zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van de Nationale Loterij.
De Nationale Loterij spaarde nochtans kosten noch moeite om de winnaar van ruim 6,1 miljoen toch nog boven water te doen komen. Begin augustus werd een erg brede oproep gelanceerd in Nederlands-, Frans- en een Duitstalige krant, en de media namen het opsporingsbericht uitgebreid over. Ook in de meer dan 3.400 verkooppunten, inclusief het betreffende “winnende” verkooppunt, werd de oproep permanent op digitale schermen getoond. Op veertien dagen tijd kreeg de Nationale Loterij meer dan duizend telefoontjes en een honderdtal mails.
Het is nog maar de tweede keer in de lottogeschiedenis dat een winnaar van rang 1 zich niet meldt. Bij de eindejaarstrekking van 31 december 2008 deed het zich nog eens voor. De winnaar was toen goed voor 1 miljoen euro, maar hij of zijn daagde ook nooit op. De winnaar van 6 miljoen euro had 20 weken de tijd om zich te melden. Wat gebeurt nu met dat pak geld? “De winst zal terugvloeien naar de spelers, dat is altijd onze intentie geweest”, aldus Vervloessem. Hoe dat precies zal gebeuren, moet nog worden uitgemaakt.

bron: Belga