Jupiler Pro League - Racing Genk en Waasland-Beveren delen de punten

Racing Genk en Waasland-Beveren hebben vrijdag 2-2 gelijkgespeeld. Tot diep in de tweede helft zag het ernaar uit dat Waasland-Beveren zijn eerste drie punten van het seizoen zou pakken, maar een kwartier voor tijd kwam Genk via een owngoal nog langszij. Waasland-Beveren liep in de eerste helft uit tot 0-2, via doelpunten van Ibrahima Seck (7) en Jonathan Buatu (23). Kort voor de rust scoorde Nikos Karelis de aansluitingstreffer en bracht hij zo Genk weer in de partij.

In de tweede helft zag het er lang naar uit dat Waasland-Beveren zijn eerste drie punten van het seizoen zou pakken. Maar in de 73e minuut kwam Genk alsnog langszij via een owngoal van Laurent Jans.

Genk sleepte zo in extremis een punt uit de brand en telt na drie speeldagen vier punten. Waasland-Beveren heeft net als Westerlo één punt. Laatste in de stand is Moeskroen, met nul punten, maar de Henegouwers spelen zondag nog in Oostende.

Eerder op de dag speelden Charleroi en AA Gent, en KV Mechelen en Kortrijk al gelijk, respectievelijk 1-1 en 0-0. Westerlo-Eupen eindigde op 1-2. Vrijdag werd STVV-Anderlecht 0-0. Zondag staat naast Oostende-Moeskroen nog Zulte Waregem-Standard en Club Brugge-Lokeren op het programma.