JO 2016 – Zeilers Lefèbvre-Pelsmaekers tevreden dat ze toonden selectie waard te zijn

JO 2016 - Zeilers Lefèbvre-Pelsmaekers tevreden dat ze toonden selectie waard te zijn

Zeilers Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers, het Belgische team in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Rio, zijn zaterdag twee plaatsen kunnen opschuiven. Vrijdag, op hun eerste zeildag, stonden ze nog negentiende en voorlaatste. Tijdens de vier regatta’s zaterdag eindigden ze veertiende, zeventiende, tiende en uiteindelijk zelfs derde.
“Een veel betere dag dan gisteren”, zei Lefèbvre, de stuurman. “Er was meer wind, maar we konden de snelheid niet vasthouden die we wilden. In de laatste regatta toonden we dat we met de besten mee kunnen. We hopen dat de rest van de competitie te blijven doen.”
“Zeilen is als schaken, je moet proberen tactische fouten zoveel mogelijk te vermijden. Ik denk dat we de juiste conclusies hebben getrokken na onze fouten van vrijdag.”
Na de rustdag zondag gaan de zeilers maandag weer het water op. “We willen het ritme terugvinden van onze laatste race vandaag”, zei Pelsmaekers. “Als je tegen de wereldtop vaart, hangt alles af van details en ervaring, en op dat vlak moeten we vooruitgang boeken. We zijn tevreden dat we vandaag hebben kunnen tonen dat we onze plaats hier op de Spelen waard zijn.”

bron: Belga