Belgen in het buitenland - Guardiola begint met driepunter

Pep Guardiola heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Manchester City gewonnen. "The Citizens" hadden het in eigen huis niet makkelijk met Sunderland, maar wonnen in extremis via een owngoal. City, met Rode Duivel Kevin De Bruyne negentig minuten op het veld, kende nochtans een droomstart, toen Agüero al na vier minuten een strafschop benutte na een fout op Sterling. Maar Sunderland, vorig seizoen pas zeventiende in de Premier League, vocht terug en Defoe klopte twintig minuten voor tijd City-doelman Caballero, die verrassend de voorkeur kreeg op Joe Hart. Net toen Sunderland het debuut van Guardiola leek te verpesten, verschalkte McNair zijn eigen keeper (87.).

Vincent Kompany, die terugkomt uit blessure, zat niet in de selectie van Guardiola. Bij Sunderland viel Adnan Januzaj iets over het uur in.

In Italië is de competitie nog niet bezig maar Napoli, club van Rode Duivel Dries Mertens, lijkt de goede vorm al beet te hebben. De Italianen klopten Bundesliga-club Hertha Berlijn met 4-1. Onze landgenoot legde in het slot van de partij de eindstand vast. Eerder had ook toptransfer Arkadiusz Milik, die deze zomer voor meer dan 30 miljoen overkwam van Ajax, zijn doelpunt meegepikt.