Belgen in het buitenland - Everton en Tottenham houden elkaar in evenwicht op openingsspeeldag

Everton en Tottenham Hotspur hebben zaterdag op de openingsspeeldag in de Premier League, de Engelse eerste klasse, 1-1 gelijkgespeeld in Goodison Park. Kevin Mirallas speelde 75 minuten voor de Toffees. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormden het centrale verdedigersduo bij Tottenham. Ross Barkley bracht de thuisploeg via een rake vrije trap vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Op het uur bracht Erik Lamela de Spurs langszij. Mauricio Pochettino had in zijn kern geen plaats voor Nacer Chadli, Mousa Dembélé is geschorst na een incident met Chelsea-spits Diego Costa vorig seizoen. Ronald Koeman kon in zijn debuut als T1 van Everton dan weer niet rekenen op Romelu Lukaku, die na de verloren oefenmatch tegen het Spaanse Espagnol (0-1) drie hechtingen aan de hiel nodig had.

West Bromwich Albion, zonder Sébastien Poccognoli, startte uitstekend met een 0-1 zege op het veld van Crystal Palace. Promovendus Burnley, de nieuwe club van Steven Defour, leed voor eigen publiek een 0-1 nederlaag tegen Swansea City. Middlesbrough en Stoke City hielden elkaar in evenwicht (1-1). Julien De Sart stond bij Boro niet op het wedstrijdblad. Ook Southampton-Watford eindigde op 1-1. Christian Kabasele mocht niet starten en zat ook niet op de bank bij Watford.

Op de tweede speeldag in de Championship, de Engelse tweede klasse, behoudt Fulham het maximum van de punten. De Cottagers, met Denis Odoi de hele match op de rechtsachter, ging op het veld van Preston North End met 1-2 winnen. Degradant Newcastle United verloor na zijn openingsmatch ook zijn tweede wedstrijd met 1-2 van Huddersfield Town. Doelman Matz Sels liet zich in het St. James' Park twee keer verschalken.

In een oefenwedstrijd kwamen thuisploeg Borussia Mönchengladbach en het Italiaanse Lazio Roma niet tot scoren. Bij de Duitsers maakte Thorgan Hazard de match vol, Jordan Lukaku speelde de eerste helft voor de Romeinen.