ATP Cincinnati - David Goffin opent tegen Janko Tipsarevic

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 13) kent zijn opponent in de openingsronde van het Masters 1000-tennistoernooi van het Amerikaanse Cincinnati (hard/4.362.385 dollar). De Luikenaar, het elfde reekshoofd op het Western & Southern Open, werd in de eerste ronde aan Janko Tipsarevic (ATP 413) gekoppeld. De Serviër, door blessureleed fors teruggezakt op de ATP-ranking, won in 2012 hun twee voorgaande onderlinge confrontaties. Wint Goffin zijn eerste duel, wacht in ronde twee de Portugees Joao Sousa (ATP 36) of de Australiër Bernard Tomic (ATP 20).

Goffin, die donderdag op de Olympische Spelen in Rio in de derde ronde strandde, tennist het ATP-toernooi in Cincinnati ter voorbereiding op de US Open. Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen wordt op 29 augustus op gang gefloten in New York.

Bij de vrouwen komt er met Kirsten Flipkens (WTA 62) één landgenote in actie in Cincinnati, al moet zij wel de kwalificaties zien te overleven. 'Flipper', in Rio nog goed voor een knappe zege tegen Venus Williams (WTA 6) en een plaats in ronde drie, botst in de eerste kwalificatieronde op de Colombiaanse Mariana Duque-Marino (WTA 82). Bij winst strijdt Flipkens met de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 45) of de Kroatische Donna Vekic (WTA 118) om een ticket voor de hoofdtabel.

bron: Belga