Engelse kleuter zonder armen en benen krijgt identieke pop

De Engelse kleuter Harmonie-Rose was amper 11 maanden oud toen ze van haar dokter te horen kreeg dat ze hersenvliesonstreking had. Als gevolg daarvan moesten haar armen en haar benen en het tipje van haar neus geamputeerd worden. Voor haar tweede verjaardag kreeg het meisje een bijzonder cadeau: een pop die net zoals haar geen ledematen heeft.

De pop is een initiatief van ‘American Girl’, een b edrijf dat poppen aan de lopende band produceert. Zij werkten samen met ‘A Step Ahead Prostetics’ om de pop zonder ledematen een zo realistisch mogelijk uiterlijk te geven. En met succes. “De pop lijkt precies op mij”, zo verklaarde Harmonie-Rose toen ze haar nieuwe speelkameraadje voor het eerst zag.

Volgens Amy Palmiero-Winters, de directrice van het bedrijf ‘A Step Ahead Prostetics’ verloor zelf haar been na een motorongeluk. Ze is er dan ook van overtuigd dat aanpaste poppen een wereld van verschil kunnen maken voor mindervalide kinderen. “Als een pop op de kinderen lijkt, kunnen ze die meer vertrouwen”, zegt ze.

Op de Facebook-pagina ‘Hope 4 Harmony’ plaatsen de ouders van Harmony regelmatig foto’s en filmpjes van hun dochter.