Vind de harde schijf die bij jouw levensstijl past

Laat ons eerlijk zijn, ‘one size fits all’ is een overroepen slogan. Een pak dat op maat gemaakt is of een fiets die tot op de millimeter afgesteld is op jouw grootte zit toch een pak lekkerder. Waarom zou je je dan tevreden stellen met zomaar eender welke harde schijf? Zeker wanneer je weet dat een breed gamma beschikbaar is en er bestaat sowieso een schijf die bij jouw levensstijl past. Ben je een avonturier die een schok- en valbestendig apparaat nodig heeft? Of eerder een huisvader die opslag voor het hele gezin wil bieden? Om je aan de perfecte harde schijf te helpen, geven we je hier een overzicht.

Voor de huisvader: Seagate Personal Cloud

Facebook Cloud

Als heer en meester van het digitale domein kan je met de Seagate Personal Cloud meteen het hele gezin voorzien van een beveiligde en centrale plaats voor alle documenten. De Personal Cloud is niet enkel draadloos bereikbaar voor alle Macs en pc’s in huis, maar ook buitenshuis met mobiele apparaten. Dankzij de Plex-app kan je alles zelfs streamen naar je smart-tv.  Kers op de taart zijn de regelmatige, automatische back-ups die Personal Cloud maakt met behulp van het ‘If This, Then That’ (IFTTT) Meer informatie over het handige IFTTT-systeem kan je hier vinden.

Voor de avonturier: LaCie Rugged Mini

LaCie Rugged Mini

Of je nu een outdoor fotograaf bent of een sportieveling die een wereldreis aan het maken is, wat telt is dat jouw schijf tegen een stootje kan. In dat geval ben je aan het juiste adres bij de LaCie Rugged Mini. Het supersterke oranje omhulsel maakt deze harde schijf haast onverwoestbaar: je kan hem laten vallen (vanop een normale hoogte) en hij is regenbestendig. Sterker nog, zelfs nadat een auto van een ton over de LaCie Rugged Mini rijdt, blijft de harde schijf intact en functioneel.

Voor de reiziger: Seagate Wireless Plus
Seagate Wireless Plus

Reizigers en pendelaars hebben niet alleen opslagruimte nodig voor belangrijke documenten die ze met zich meenemen, ook entertainment onderweg of in het hotel zijn essentieel. De Seagate Wireless Plus is voor hen de perfecte reisgezel. Met zijn eigen wifinetwerk streamt die eender waar, eender wanneer films of muziek naar je smartphone of tablet. Dankzij de eenvoudige synchronisatie met clouds is het bovendien een fluitje van een cent om je Google Drive- of Dropbox-bestanden op zak te hebben, zonder verbinding te moeten maken met het internet.

Voor de creatieveling: LaCie Porsche Design

Porsche Pa

Een heuse creatieveling snakt naar kwaliteit, design en performantie. Dat zijn nu ook net de belangrijkste kenmerken van de LaCie Porsche Design. Het kenmerkende aluminium ontwerp van de befaamde Porsche Design Studio en de gezandstraalde afwerking maken de schijf niet enkel een streling voor het oog, hij is ook vederlicht, oersterk en krasbestendig. Neem daarbovenop nog eens de sterke prestaties van de schijf en je snapt waarom de Porsche Designreeks geliefd is bij fotografen, Apple-fans en veeleisende gebruikers.

Voor de student: Seagate Backup Plus Ultra Slim

BackupPlusUltraSlim700x357

Een les in een aula aan de andere kant van de campus, samenwerken aan een groepswerk in de bib, op de trein naar huis nog even aan een paper werken … Studenten zijn vaak on the move en hebben geen nood aan een hoop gedoe om gegevens uit te wisselen of om het geheugen van hun laptop uit te breiden. De Seagate Backup Plus Ultra Slim beantwoordt aan die noden: het kleine schijfje biedt een zee aan digitale opslagruimte en het enige dat de gebruiker moet doen is een kabeltje inpluggen. Dankzij het compacte, stijlvolle ontwerp past de Backup Plus Ultra Slim in je broekzak, dus het is een eitje om zo je hele mediabibliotheek en al je bestanden veilig mee te nemen.

Heb je jouw perfecte harde schijf gevonden maar wil je nog meer informatie? Werp dan zeker een blik op het onlinemagazine van Seagate, waar gebruikers hun eerlijke mening geven over de bovenstaande harde schijven.