Zes doden bij overstromingen in Myanmar, half miljoen mensen op de vlucht

Zes doden bij overstromingen in Myanmar

Zes mensen zijn omgekomen en meer dan 420.000 mensen moesten hun huizen verlaten als gevolg van de overstromingen in Myanmar, de afgelopen zes weken. Dat heeft de regering gezegd. Onophoudelijke regenbuien zorgden in negen regio’s in het noorden en het centrum van Myanmar voor overstromingen. Liefst 98.000 huishoudens werden erdoor getroffen, zo meldde de door de overheid gecontroleerde krant “Global New Light of Myanmar”.

Het waterpeil is in sommige regio’s weer gezakt, en sommige tijdelijke opvangplaatsen zijn gesloten. Toch blijft het aantal slachtoffers van de overstromingen toenemen, omdat de overstromingen zich verplaatsen naar het zuidelijke deel van het land.

De regering van Myanmar heeft volgens de krant meer dan 468 miljoen kyat (zo’n 359 miljoen euro) gespendeerd om de getroffenen te helpen, aldus de krant.

Tijdens het moessonseizoen komen overstromingen vaak voor. Vorig jaar doodden de overstromingen volgens de regering liefst honderd mensen, en werden meer dan een miljoen mensen erdoor getroffen.

bron: Belga