Weerbericht - De zomer komt langzaam maar zeker terug

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdag begint met veel bewolking in het binnenland en enkele opklaringen in het westen. Overdag wordt het stilaan wisselend bewolkt met een kleine kans op een plaatselijk buitje in het oosten. Na de middag breekt de zon geleidelijk op meerdere plaatsen door en worden de opklaringen in het westen breed. Het wordt aangenaam warm met maxima van 18 graden in de Hoge Venen, 22 of 23 graden aan zee en 25 graden in het centrum. De wind waait in het binnenland zwak tot meestal matig en aan zee later af en toe vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten. Dat bericht het KMI vrijdagochtend. Vrijdagavond en -nacht wordt het eerst lichtbewolkt tot helder. Naar de ochtend toe verschijnen er lage wolken in de kuststreek en ten zuiden van Samber en Maas. De minima bedragen 10 tot 13 graden in het binnenland en rond 15 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Zaterdag blijft het meestal droog met geregeld wolkenvelden, vooral in het noorden en het centrum van het land. Langs de Nederlandse grens kunnen wat druppels vallen. In het zuiden kunnen er meer opklaringen voorkomen. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Ardennen en 23 of 24 graden elders. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen.

Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Een lokaal buitje is niet uitgesloten, vooral dan in het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden.

Maandag blijft het droog met zonnige perioden en tussendoor ook wolkenvelden. De maxima schommelen rond 22 graden voor het centrum van het land. Dinsdag en woensdag draait de wind naar het oosten tot het zuidoosten en wordt er warme lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt mooi zomerweer met temperaturen die woensdag richting 30 graden gaan. Woensdag in de late namiddag en avond neemt de kans op onweersbuien toe. Donderdag wordt het wisselvallig met buien en gevoelig frisser met maxima rond 21 graden.

bron: Belga