Trump zegt dat uitspraken over Clinton en Obama “maar sarcastisch” waren

Trump zegt dat uitspraken over Clinton en Obama
Trump zegt dat uitspraken over Clinton en Obama "maar sarcastisch" waren

In een korte tweet heeft Republikeins presidentskandidaat Donald Trump toelichting gegeven bij zijn controversiële uitspraken over zijn Democratische tegenstandster Hillary Clinton en huidig president Barack Obama. Hij had hen ervan beschuldigd de “stichters van Islamitische Staat” te zijn. Die uitspraak was echter sarcastisch bedoeld, aldus Trump. “SNAPPEN ZE DAN GEEN SARCASME?”, vroeg Donald Trump zich af op Twitter. Hij viseerde met die tweet de Amerikaanse zender CNN, die een verhaal had gebracht rond de bewuste uitspraken. Het is al de tweede keer in enkele weken tijd dat Trump zijn eigen uitspraken afdoet als “sarcastisch” om zo een mediastorm te kalmeren.

Of de Amerikanen zijn argument als geloofwaardig zien, is nog maar de vraag. In een radio-interview met Hugh Hewitt bevestigde Trump immers meermaals dat hij Obama en Clinton wel degelijk als “stichters” van IS beschouwde.

De krant Politico onthulde vandaag nog dat meer dan zeventig Republikeinen hun partij hebben aangemaand om Trump niet meer te financieren. Zij vrezen dat de campagne van de miljardair de hele partij zal doen ontsporen bij de verkiezingen in november.

Bron: Belga