Trek-Segafredo strikt John Degenkolb en diens rechterhand Koen de Kort

Trek-Segafredo strikt John Degenkolb en diens rechterhand Koen de Kort

De Duitser John Degenkolb en zijn trouwe Nederlandse knecht Koen de Kort koersen volgend seizoen voor Trek-Segafredo. Dat schreef de Amerikaanse WorldTour-formatie vandaag op zijn website. Beide renners komen over van het Duitse team Giant-Alpecin. De 27-jarige Degenkolb tekende een overeenkomst tot december 2019, de zeven jaar oudere De Kort kreeg een contract voor twee jaar.

Degenkolb reed sinds 2012 voor Giant-Alpecin, toen nog Argos-Shimano. De afgelopen vier jaar won de Duitser onder andere tien etappes in de Ronde van Spanje, Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem. “Dege” moet bij Trek-Segafredo, de ploeg van Jasper Stuyven en Edward Theuns, de Zwitser Fabian Cancellara opvolgen als kopman voor de voorjaarsklassiekers. “Spartacus”, kersvers olympisch kampioen tijdrijden, hangt na het lopende seizoen zijn fiets aan de haak. Degenkolb krijgt met De Kort, die na zeven jaar andere oorden opzoekt, zijn rechterhand mee.

“Trek-Segafredo is een van de grootste en meest ervaren teams in het klassieke voorjaar. Naar deze ploeg komen, voelde aan als de volgende grote stap in mijn carrière”, zegt Degenkolb. “De rennerskern voor de klassiekers is heel sterk. Jasper Stuyven is een enorm goede renner die de sleutel tot het succes van dit team in handen heeft. Hij is veel waard voor het team, maar zal ook zelf nog successen boeken.”

bron: Belga