OS 2016 – Lianne Tan na fysieke slijtageslag onderuit tegen Wang

OS 2016 - Lianne Tan na fysieke slijtageslag onderuit tegen Wang

Badmintonster Lianne Tan kon donderdag haar eerste groepswedstrijd op het olympisch badmintontoernooi bij de vrouwen in Rio de Janeiro niet winnen. Na een slijtageslag ging ze met 2-1 onderuit tegen de Amerikaanse Iris Wang “Ik heb niet genoeg van de wind in de zaal kunnen profiteren, zij heeft dat wel gedaan. Er was veel meer wind dan normaal”, vertelde de 25-jarige Tan na de wedstrijd. “Het was een bijzonder zware wedstrijd. We zijn twee kleine speelsters, dus waren er heel wat rally’s (gemiddeld 13 slagen per punt, met een maximum van 39 slagen, red). Op het einde ging ik fysiek onderuit”, bekende Tan.
“Ik ben vooral teleurgesteld omdat ik echt mijn eerste wedstrijd hier wou winnen. Daartoe heb ik ook mogelijkheden gehad, maar door de wind lag de foutenlast te hoog bij mij. Daar moet ik de volgende wedstrijden rekening mee houden. Als ik alles samentel, heb ik hier wel een goede wedstrijd gespeeld.”
In haar tweede groepswedstrijd neemt Lianne Tan het vrijdag op tegen de regerende olympische kampioene Li Xuerui (BWF 3) uit China, het resultaat van een bijzonder zware loting voor Tan in Rio de Janeiro. Zondag is haar laatste groepswedstrijd, tegen de Portugese Telma Santos (BWF 71). Enkel de groepswinnaars stoten door naar de eindfase.

bron: Belga