OS 2016 - Evi Van Acker klimt naar zevende plaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeilster Evi Van Acker staat vrijdag na afloop van de vierde wedstrijddag op de zevende plaats in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De 30-jarige Gentse, vier jaar geleden in Londen nog goed voor brons, boekte drie plaatsen winst. Woensdag - donderdag was een rustdag - stond ze nog op de 10e plaats. Vrijdag werd ze in de zevende en achtste regatta respectievelijk 12e en tweede. De voorbije dagen sukkelde Van Acker nog met de gevolgen van een maag-darminfectie.

Met 61 punten volgt Van Acker nog steeds op ruime afstand van de beste drie. Dat zijn de Deense Anne-Marie Rindom (30 ptn), de Nederlandse Marit Bouwmeester (40) en de Ierse Annalise Murphy (44). De Chinese titelverdedigster Lijia Xu is pas zesde met één punt minder dan Van Acker.

In de Marina da Gloria staan er nog maar twee regatta's op het programma vooraleer de medaillerace van start gaat. Daarin mag de top tien maandag starten en zijn er dubbele punten te verdienen.

bron: Belga