Op een na drukste julimaand ooit voor Brussels Airport

Op een na drukste julimaand ooit voor Brussels Airport

Brussels Airport heeft vorige maand bijna 2,4 miljoen passagiers ontvangen. De luchthaven van Zaventem kende daarmee de op één na drukste julimaand ooit. Het record (bijna 2,48 miljoen passagiers) dateert van juli 2015. “Een belangrijk teken dat de markt zich verder herstelt”, klinkt het. Het passagiersverkeer wordt positief beïnvloed door de goede prestaties van Brussels Airlines en van de lagekostenmaatschappijen. Het chartersegment daarentegen gaat achteruit door de spanningen in de landen rond de Middellandse Zee. Het langeafstandverkeer wordt dan weer negatief beïnvloed door het schrappen van de vier dagelijkse vluchten van Jet Airways in maart van dit jaar.

Bij de lokaal vertrekkende passagiers wordt net zoals in mei en juni een positieve trend genoteerd. Het herstel zet zich ook in juli voort, waardoor het aantal lokaal vertrekkende passagiers nu het niveau van 2015 nadert. Het aantal transferpassagiers blijft een sterke groei neerzetten en noteert in juli een stijging van 11,2 procent tegenover juli 2015, “onder meer dankzij de verdere ontwikkeling van Brussels Airlines binnen het netwerk Star Alliance”.

Het totale vrachtvolume op de luchthaven kende dan weer een negatieve groei van 8,8 procent tegenover juli 2015.

Het aantal vliegbewegingen daalde met 3 procent tegenover vorig jaar. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht is stabiel tegenover juli 2015 met 124 passagiers per vlucht.

bron: Belga