Ontploffingen in Thailand - Opnieuw verschillende bomaanslagen in Thailand

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Thailand vonden vrijdagochtend op verschillende plaatsen opnieuw explosies plaats. Onder meer Hua Hin werd opnieuw getroffen, twaalf uur na de eerste dubbele explosie, alsook de populaire badplaats Phuket. Voorlopig is er spraken van vier doden. Vrijdagmorgen om 8 uur lokale tijd (3 uur Belgische tijd) vond in de badplaats Hua Hin opnieuw een dubbele explosie plaats, waarbij een dode en drie gewonden vielen. Dat gebeurde twaalf uur nadat bij een eerdere dubbele aanslag een dode en minstens 20 gewonden vielen.

Vrijdagochtend om 08.05 uur ontplofte ook op het populaire Patong-strand in de buurt van Phuket een bom, waarbij een taxichauffeur gewond raakte. De politie kreeg ook een oproep voor een bom die gevonden werd op Loma Beach.

In het zuiden van het land vond in de provincie Surat Thani een dubbele explosie plaats, waarbij een Thaise vrouw om het leven kwam en twee mensen gewond raakten. De eerste ontploffing gebeurde voor het kantoor van de kustpolitie, de tweede voor het provinciale politiekantoor.

Tot slot vond er nog een ontploffing plaats in de provincie Trang, in het zuiden van het land.

Bron: Belga