Eerste dag van eerste editie Marktrock Vilvoorde lokt 3.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

De eerste dag van het tweedaagse Marktrockfestival in Vilvoorde lokte vrijdagavond zo'n 3.000 bezoekers naar de parking op de Rooseveltlaan in het stadscentrum. De toeschouwers kregen optredens te zien van achtereenvolgens Slongs Dievanongs, Gers Pardoel, Stan Van Samang, Clouseau en Regi. Organisator Live Entertainment zet dit weekend ook nog Marktrockfestivals op in Aalst en Bilzen. Organisator Henk Vermeulen van Live Entertainment was na afloop van het festival heel enthousiast over deze eerste editie. "Het is heel mooi om zien dat in een stad als Vilvoorde dat geen traditie heeft van stadsfestivals er meteen 3.000 mensen komen opdagen voor een festival dat mede door het goede weer heel gezellig was". Het Marktrockfestival in Vilvoorde krijgt overigens zaterdag nog een vervolg met 'Marktrock for Kids' om 11 uur waar K3, Samson & Gert, Prinsessia en Piet Piraat zullen concerteren. Op basis van de voorverkoop is het volgens Vermeulen de verwachting dat er meer volk zal zijn dan vrijdag.

Live Entertainment organiseert dit weekend naast Vilvoorde ook in Bilzen (op 13 en 14/8) en in Aalst (14 en 15/8) een Marktrockfestival. Net zoals in Vilvoorde is het in Aalst de eerste keer dat dit gebeurt. Deze beide festivals zijn betalend in tegenstelling tot Bilzen waar het voor de vierde keer gratis georganiseerd wordt met uitzondering van VIP-arrangementen.

Toppers in Bilzen zijn Laura Tesoro op zaterdag en Raymond van het Groenewoud op zondag. In Aalst staan op zondag Bart Peeters, Urbanus, Milk Inc en Natalia op het podium en op zondag is er ook een 'Marktrock for Kids' met onder meer Mega Mindy en K3.

bron: Belga