Belgen in het buitenland - PSG wint zonder Thomas Meunier competitieopener tegen Bastia

Paris Saint-Germain heeft vrijdag de competitieopener in de Ligue 1 gewonnen tegen Bastia. Layvin Kurzawa maakte na 74 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd, Thomas Meunier kwam niet in actie voor de Parijzenaars. Tegen Bastia toonde Paris Saint-Germain zich de betere ploeg, maar moest het tot de 74e minuut wachten op het winnende doelpunt. Linksachter Layvin Kurzawa reageerde in de 74e minuut het snelst op een rebound na een schot van de Spaanse aanvaller Jesé Rodriguez, nog maar pas overgenomen van Real Madrid. Thomas Meunier kreeg geen speelminuten van PSG-trainer Unai Emery.

In de andere wedstrijd van vrijdagavond in de Ligue 1, geraakte AS Monaco niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Guingamp. Ook Nill De Pauw kreeg bij Guingamp geen speelminuten.

Met Olivier Werner kwam er in de Franse Ligue 2 wel een Belg in actie. Werner stond de volledige wedstrijd tussen de palen bij Sochaux, dat met 1-2 won op bezoek bij Clermont Foot.

Stefano Marzo speelde in Nederland de volledige wedstrijd als rechtsachter bij Heerenveen. De Friese club moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht. Reza Ghoochannejhad, ex-spits van STVV en Standard, maakte de 2-2.

In de Nederlandse tweede klasse toonde Cyriel Dessers zich meteen belangrijk bij zijn debuut voor NAC Breda. Dessers maakte één doelpunt in de 1-2 zege tegen Achilles 29.

In de Duitse tweede klasse mocht Maecky Ngombo na 71 minuten invallen en vierde hij met Fortuna Düsseldorf een knappe 1-0 zege tegen VfB Stuttgart, dat zich vorig seizoen niet wist te handhaven in de Bundesliga.