Asbest vrijgekomen bij brand in Brugge, geen gevaar voor buurtbewoners

Bij een hevige brand in het Brugse duikbedrijf Deco is gisteren asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerde firma zal vandaag ter plaatse komen om het roet in de onmiddellijke omgeving van Deco op te ruimen. Voor de buurtbewoners is er geen gevaar, bevestigt de politie van Brugge. De brand ontstond rond 6.45 uur in het bedrijf Deco langs de Peraltastraat op het industrieterrein Blauwe Toren. Het bedrijf is gespecialiseerd in allerhande werken onder water, waardoor in het gebouw heel wat zuurstofflessen aanwezig waren. Die zuurstofflessen kwamen tijdens de brand tot ontploffing. De Brugse brandweer had het vuur relatief snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het gebouw helemaal uitbrandde.

In de dakbedekking van het bedrijf zat asbest. Door de regenval van donderdag kon het roet zich gelukkig niet verspreiden. “Uit een eerste controle van de dichtstbijzijnde woonwijken blijkt er geen neerslag van roet te zijn vastgesteld”, klinkt het bij de politie. Er werd gevraagd aan de buurtbewoners om hun ramen en deuren gesloten te houden, maar die maatregel is donderdagavond al opgeheven.

De politie raadt de mensen wel aan om eigen geteelde groenten extra te wassen. Wie eventueel toch een verdacht brokstuk zou vinden, krijgt de raad om dat niet zelf op te ruimen.

bron: Belga