12.606 dapperen beginnen in Bornem aan Dodentocht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan de Sint-Bernardusabdij in Bornem zijn vrijdagavond uiteindelijk 12.606 personen van start gegaan bij de 47ste Dodentocht, net als de voorbije edities een record. De eerste finishers, die de 100 kilometer traditioneel al lopend afleggen, worden zaterdagochtend om 7 uur weer aan de start- en aankomstzone verwacht - vroeger mogen ze niet binnen, aangezien het geen wedstrijd is. Het mooie wandelweer doet alvast vermoeden dat een groot deel van de stappers de eindmeet zal halen. De populariteit van de Dodentocht blijft al jaren in stijgende lijn gaan, onder meer dankzij een groot aantal buitenlandse deelnemers. Dit jaar schreven meer dan 600 Duitsers zich in, en bijna 500 Nederlanders. Enkele buitenlandse wandelclubs leggen zelfs bussen in tot in Bornem.

Vorig jaar haalden 7.700 van de iets meer dan 12.000 deelnemers uiteindelijk ook effectief binnen de vooropgestelde 24 uur de finish. De organisatie hoopt gezien de gunstige weersvoorspellingen een soortgelijk percentage te halen.

Wie het onderweg moeilijk krijgt, kan bij een van de tien hulpposten van het Rode Kruis terecht voor verzorging van bijvoorbeeld pijnlijke voeten, blaren of stramme spieren. Er is ook heel wat bevoorrading voorzien: fruit, yoghurt, speculaas, koeken, broodjes, koffie, thee, soep en sportdranken en halfweg in brouwerij Palm in Steenhuffel zelfs de mogelijkheid tot een warme maaltijd.

Het mooie weer zal vooral zaterdag allicht ook heel wat supporters naar het parcours brengen. Wie vanuit de luie zetel een of meerdere deelnemers wil volgen, kan dat via het trackingsysteem van de organisatie op https://webapp.dodentocht.be.

bron: Belga