Documentairereeks over Playboy-baas Hugh Hefner in de maak

Los Angeles, CA - OCTOBER 25: Hugh Hefner and Crystal Hefner attend Playboy Mansion's Annual Halloween Bash at The Playboy Mansion on October 25, 2014 in Los Angeles, California. Charley Gallay/Getty Images for Playboy/AFP

Volgend jaar zendt Amazon Prime een dertiendelige documentaire uit over het volledige leven van de 90-jarige Hugh Hefner, van de start van Playboy tot op heden.

‘American Playboy: The Hugh Hefner Story’ is niet de eerste documentaireserie over de legendarische womenizer die het bekendste Amerikaanse erotische blad uit de grond stampte. Toch beloven Stephen David Entertainment en de entertainment-divisie van Playboy Enterprises dat er niet eerder vertelde verhalen over Hefner en zijn leven op het befaamde Playboy-landhuis zullen opduiken.

Hefner heeft meer dan 17.000 uur aan persoonlijke beelden beschikbaar gesteld voor de makers. Bovendien laat hij voor het eerst in zijn archief met ruim 2.600 notitieboeken kijken. Voorts komen ook de politieke activiteiten van de Playboy-baas aan bod.