Een vast kantoor? Overbodig voor de digitale nomade!

Een stabiele internetverbinding, een laptop en een smartphone … Het is goed mogelijk dat je tegenwoordig niet veel meer nodig hebt om je dagtaak uit te voeren.  Dankzij de technologische vooruitgang is de manier van werken de laatste tijd ook sterk geëvolueerd en is het steeds eenvoudiger om on the move te werken. Zo zijn niet enkel freelancers of creatieve ondernemers op zoek naar inspirerende een aangepaste plaatsen om te werken, meer een meer werknemers krijgen de mogelijkheid om af en toe buiten hun vertrouwde kantoor te werken. Zin om ook eens buiten de grenzen van jouw kantoor te treden? Samsung Discover maakt je wegwijs in het ruime aanbod voor digitale nomaden.

Tussen twee treinen in werken

digital-nomad-2

Mobiliteit is een brandende kwestie in België, zeker voor wie in de buurt van Brussel moet zijn. Files zijn schering en inslag, lijken steeds groter te worden en veroorzaken bovendien heel wat tijdverlies. De trein is een uitstekend alternatief voor wie af en toe de auto thuis wil laten en sinds vorig jaar kan je bovendien in de stations terecht om aan dringende zaken te werken.

Dankzij de samenwerking tussen Regus en de NMBS kwamen de Regus Express-centra tot stand. Deze flexibele werkplekken bieden op locatie al het comfort van een normaal kantoor. De centra vind je naast Brussel ook in andere Belgische centrumsteden zoals Antwerpen, Brugge, Leuven en Luik. Het sterke netwerk van Regus maakt dat je eender waar aan de slag kan.

Pay per minute

digital-nomad-3

Heb je een hippe zaal nodig, waar bovendien goede koffie geserveerd wordt en internet beschikbaar is? Een ‘pay-per-minute’-café is wat je zoekt. Het concept was al razend populair in grootsteden als Londen of Parijs, maar recent is het ook neergestreken in België. Een koppel jonge Parijzenaars heeft in Elsene La Récré geopend, waar digitale nomades terecht kunnen voor een ‘all-in’-formule vanaf 4 euro per uur. Je betaalt er niet voor wat je eet of drinkt, maar wel voor de tijd die je in de bar doorbrengt.

Benieuwd waar je nog ‘pay-per-minute’-cafés kan vinden of hoe je je kantoorruimte kan delen met een dynamische en stimulerende community? Samsung legt het je haarfijn uit op de Discover Blog.