Tosh Van Der Sande sprint naar zege in Frankrijk

Tosh Van Der Sande sprint naar zege in Frankrijk

Tosh Van Der Sande heeft de tweede rit in de Ronde van de Ain (Fra/2.1.) op zijn palmares gebracht. De renner van Lotto-Soudal sprintte na 173,2 kilometer van Saint-Didier-sur-Chalaronne naar Montreal-la Cluse naar de zege. Hij haalde het voor de Duitser Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18) en de Fransman Anthony Turgis (Cofidis). Victor Campenaerts werd tiende. Matteo Trentin, de ritwinnaar van gisteren, behoudt zijn leiderstrui. Vier renners tekenden present in de vlucht van de dag: Lukas Spengler, Florent Pereira, Fabien Grellier en Romain Combaud. Hun maximale voorsprong kwam nooit hoger dan 3:45 en het was vooral Etixx-Quick Step, voor leider Trentin, die de wedstrijd controleerde.

Op de laatste helling van de dag, de Côte de Cessiat, trok eerst Hubert Dupont en later Pierre-Roger Latour in de aanval om de sprong naar voren te maken, maar zonder succes. Op zo’n 15 km van het eind werden ook de laatste koplopers ingerekend.

Daarop probeerden Valentin Madouas en Rudy Molard het nog met een late uitval, maar ook zij werden op 2,5 km van het eind gegrepen door het peloton. In de sprint toonde Van Der Sande, die gisteren in de finale af te rekenen kreeg met pech en zijn kansen niet kon verdedigen, zich de sterkste van het pak. Het is voor de 25-jarige Antwerpenaar zijn eerste profzege.

bron: Belga