Renovatiewerken Brusselse tunnels grotendeels op schema

door
Belga
Leestijd 1 min.

De renovatiewerken aan de Brusselse tunnels zijn volop aan de gang. De heropening van de Stefaniatunnel zit op schema en is nog altijd voorzien voor eind augustus. De waterdichtingswerken aan de Rogiertunnel liggen zelfs voor op schema. Dat geeft Brussel Mobiliteit mee in een update op hun website. De werkzaamheden aan de Stefaniatunnel worden zeven dagen op zeven voortgezet. Daarmee houdt men zich aan de planning die voorziet dat de tunnel eind augustus weer kan opengaan, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De waterdichtingswerken aan de Rogiertunnel gaan ook verder. De werf is de tweede fase van de werken ingegaan, met enkele dagen voorsprong op schema. Tot eind augustus zal het verkeer hiervan hinder ondervinden. De lokale omleidingen verlopen via het Sint-Lazarusplein.

Zoals eerder aangekondigd zal de heropening van de Montgomerytunnel niet in november plaatsvinden, maar twee weken later in december. Na sonderingen en betonanalyses bleek dat het beton in zeer slechte staat is. Daarop besloot de Brusselse regering om de Dietrichbrug af te breken en herop te bouwen.

In het meerjaren investeringsprogramma voor de tunnels dat de regering in april heeft goedgekeurd, wordt ook de renovatie van de tunnels van het Reyerscomplex voorzien. De administratieve procedures daarvoor werden opgestart. De Reyerslaan zal heraangelegd worden tot stadsboulevard. Het is nog steeds de bedoeling om deze definitieve heraanleg af te ronden tegen midden 2019.

bron: Belga