OS 2016 – Vormpeil van Red Lions stemt bondscoach Shane McLeod tevreden

OS 2016 - Vormpeil van Red Lions stemt bondscoach Shane McLeod tevreden

De Belgische hockeymannen blijven de overwinningen opeenstapelen in Rio. Na eerdere zeges tegen Groot-Brittannië, Brazilië en Australië ging donderdag Spanje met 3-1 voor de bijl, waardoor de Belgen na vier speeldagen bijna zeker zijn van de eerste plaats in hun groep. Bondscoach Shane McLeod geeft zijn team een pluim. “Ik ben erg tevreden met de manier waarop mijn ploeg gespeeld heeft”, vertelde de Nieuw-Zeelander na afloop van het duel tegen Spanje. “De eerste helft was zeer goed, de balcirculatie lag hoog en we creëerden meerdere kansen. In de tweede helft ging het tempo wel wat naar beneden, wellicht omdat mijn spelers tevreden waren met de voorsprong en er morgen tegen Nieuw-Zeeland al een nieuwe match op het programma staat.”
De Red Lions konden tegen Spanje opnieuw rekenen op Tom Boon, die de voorgaande partijen miste met een spierscheur. “Het was fijn dat Tom vandaag kon meespelen”, reageerde de bondscoach op het wederoptreden van de aanvaller. “We zullen nu wel moeten afwachten hoe zijn lichaam de inspanning verteert. Maar zijn terugkeer is hoe dan ook belangrijk voor onze ploeg.”
Morgen/vrijdag nemen de Red Lions het in de laatste match van de groepsfase op tegen Nieuw-Zeeland. Nadien volgt de kwartfinale.

bron: Belga