Open Vld keldert flexibele werkweek – “Zo werkt het niet in politiek”

Open Vld keldert flexibele werkweek - "Zo werkt het niet in politiek"

CD&V vindt het ongehoord dat Open Vld en N-VA de flexibele werkweek van minister Kris Peeters (CD&V) afwijzen. “Zo werkt het niet in de politiek”, zegt Stefaan Vercamer. “Kris Peeters doet niets anders dan het regeerakkoord én het akkoord van dit voorjaar uitvoeren”, aldus het Kamerlid. Open Vld wil vanaf nul beginnen met het hervormingsplan van de 38 urenweek van Peeters. De partij wil een lijst van beroepen waarvoor het aantal gewerkte uren niet geldt, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws donderdag. Coalitiepartner N-VA sluit zich aan bij de kritiek. “Gezien de reacties lijkt het me logisch dat de minister zijn huiswerk opnieuw maakt”, vindt fractieleider Peter De Roover.

CD&V begrijpt de houding van de coalitiepartners niet. “Als ik telkens wanneer mij iets niet zinde had opgeroepen om vanaf nul te beginnen, zouden we nog niet ver gevorderd zijn in deze regering”, zegt arbeidsmarktspecialist Stefaan Vercamer. “De flexi-jobs, bijvoorbeeld, hebben wij ook moeten slikken.”

Vercamer wijst erop dat een hervorming van de 38 urenweek in het regeerakkoord staat en dat alle partijen in het voorjaar akkoord zijn gegaan met het voorstel van Peeters. “Het dossier is momenteel zelfs niet meer in handen van de politiek”, zegt hij. “Het zijn de sociale partners die zich er nu over moeten buigen. Zij moeten nu de ruimte krijgen om goede afspraken te maken rond loon en organisatie. Het verwondert mij overigens dat uitgerekend een liberaal geen ruimte wil geven aan dat overleg.”

bron: Belga