Man probeert Trump Tower te beklimmen maar wordt opgepakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een jongeman die in New York de Trump Tower aan het beklimmen was is door de politie na drie uur naar binnen getrokken via een raam. De beelden werden live uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De jongeman beklom de toren van de vastgoedmagnaat en de Republikeinse presidentskandidaat met behulp van vijf zuignappen.

Eerst doorboorden de ordetroepen een raam in de buurt van de klimmer om hem tot rede te brengen, maar dat lukte niet. Dus lieten ze een gondel van ruitenwassers tot op de hoogte van de klimmer naar beneden zakken, en haalden een groot glazen paneel weg op de 21ste verdieping, enkele meters hoger dan de klimmer.

Als de klimmer de opening naderde hebben drie politieagenten hem naar binnen getrokken. "De man werd gearresteerd", tweette Carlos Nieves, de woordvoerder van de politie van New York.

De politie had een soort airbag op de grond gelegd, om de klimmer bij een eventuele val op te vangen.

Zijn identiteit en beweegredenen om de toren te beklimmen zijn niet duidelijk. In een YouTube-video, getiteld "Boodschap aan meneer Trump (waarom ik uw toren beklommen heb)", waarvan de echtheid nog niet bevestigd werd door de politie, roept een jongeman met een gedeeltelijk bedekt gezicht de Amerikanen op om voor Trump te stemmen.

"De reden dat ik jouw toren beklom was om je aandacht te trekken", zegt de jongeman die zichzelf een "onafhankelijk onderzoeker" noemt.

"En aan allen die de video bekijken, help alstublieft mee om hem viraal te doen gaan, zodat hij tot bij Trump geraakt, en ga zeker stemmen voor Trump op de dag van de verkiezingen."

Trump was zelf niet in New York woensdag, maar voerde campagne in Noth Carolina en Florida.

Bron: Belga