Jongeman die in video opriep tot moord op christenen komt zich verdedigen voor gerecht

De jongeman die in een video gemaakt in de straten van Verviers opriep tot “moord op alle christenen” keert vrijwillig terug naar het land om zich te verdedigen. Dat laat advocaat Nabil Khoulalene weten. Hij bevestigt daarmee eerdere berichten van de krant La Dernière Heure.

“Ik ben vanuit het buitenland gecontacteerd door de jongeman in kwestie”, verklaart Khoulalene. “Hoewel hij op dit moment op vakantie is, heeft hij aangegeven zo snel mogelijk beschikbaar te zijn om uitleg te verschaffen aan de bevoegde autoriteiten.” De advocaat voegt eraan toe dat de jongeman op dit moment nog steeds in het buitenland is, maar zijn terugkeer aan het plannen is.

In een video die maandag verscheen op een Franse website, is de jongeman te zien terwijl hij door de straten van Verviers wandelt en in het Arabisch oproept tot moord op alle christenen. “Oh Allah, vernietig de hatelijke christenen. O Allah, dood ze allemaal. Spaar er geen enkele”, is onder andere te horen.

De tiener werd eerder deze week geïdentificeerd als de zoon van El Alami Amaouch, een geradicaliseerde imam uit de buurt van Verviers.

bron: Belga