"Evi Van Acker ziek door vervuild zeewater"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeilster Evi Van Acker heeft vermoedelijk een bacterie opgelopen door het vervuilde zeewater in Rio, die haar parten heeft gespeeld tijdens de races van de afgelopen dagen op de Olympische Spelen in Rio. Dat gebeurde wellicht bij een trainingsperiode in juli. Dat zegt haar coach Wil van Bladel aan VTM NIEUWS. Van Acker tuimelde gisteren van de vijfde naar de tiende plaats in de Laser Radial-competitie op de Spelen. De bronzen medaille van Londen 2012 heeft een fysiek probleem en kan daardoor niet voluit haar kansen verdedigen, zo legde haar coach Wil van Bladel eerder al uit. "Er is iets met Evi aan de hand maar wij weten nog niet goed wat. Het is een fysiek probleem, ze krijgt haar hartslag tijdens het zeilen niet omhoog. Dokter Bellemans (arts van Team Belgium) komt nog langs om te kijken wat er gaande is", verduidelijkt de Nederlandse trainer al.

VTM Nieuws weet dat Bellemans Van Acker intussen onderzocht heeft en sporen van dysenterie, een darminfectie, vastgesteld heeft. "Evi kan niet voluit gaan. Bij de race van gisteren, die in zware omstandigheden verliep, geraakte Evi maar tot een hartslag van 120-130 hartslagen per minuut, wat normaal 175 zou moeten zijn", aldus Van Bladel.

In de Marina da Gloria staan er nog maar vier regatta's op het programma vooraleer de medal race van start gaat. Daarin mag de top tien maandag starten en zijn er dubbele punten te verdienen.

bron: Belga