Clinton belooft grootste investeringsprogramma sinds 1945

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft, ingeval ze verkozen wordt, het grootste investeringsprogramma uit de naoorlogse geschiedenis aangekondigd. "In de eerste honderd dagen van mijn ambtstermijn zullen we de grootste investeringen in nieuwe banen sinds de Tweede Wereldoorlog meemaken", verklaarde Clinton. Haar plannen wil ze in de namiddag (plaatselijke tijd) in een toespraak in Detroit uiteenzetten. Daarbij zal het om vragen gaan als hoe grote concerns belast kunnen worden, hoe studenten uit de middenklasse van inschrijvingsgeld verlost worden en hoe arbeiders in de welvaart kunnen delen, klinkt het in kiescampagnekamp van Clinton. Bovendien wil Hillary Clinton de economische beleidsplannen van haar tegenstrever Donald Trump onderuithalen.

Clinton is onder meer van plan geld te pompen in bruggen, tunnels en luchthavens en werkgelegenheid voor de middenklasse te scheppen. Op die manier kunnen ongeveer 10,4 miljoen arbeidsplaatsen gecreëerd worden, verklaarde ze. Maar ook Trump heeft meermaals benadrukt dat hij in infrastructuur wil investeren.

De Democrate werd bij de voorverkiezingen door haar partijrivaal Bernie Sanders politiek naar links geduwd en zet zich sindsdien in voor meer rechten voor werknemers. Zo belooft ze een minimumloon van 15 dollar per uur.

De 68-jarige tracht zich voorts duidelijk af te zetten tegen de plannen van haar Republikeinse tegenkandidaat. Zo maakt ze zich sterk dat ze hernieuwbare energie zal uitbouwen. Trump had maandag in de autostad Detroit een terugkeer naar steenkool in het vooruitzicht gesteld.

Bron: Belga