Brand in Marseille stilaan onder controle

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zware brand in het noorden van Marseille die woensdagavond uitbrak is op verschillende plaatsen onder controle vanwege meer "gunstigere omstandigheden". Dat meldt het hoofd van de brandweerdiensten, kolonel Gregory Allione. "De omstandigheden zijn gunstiger. Er is nog steeds een sterke wind, maar de vochtigheid is teruggekeerd en de temperaturen dalen", aldus Allione.

Woensdagavond waren 1.500 brandweerlieden aan het werk om de brand te bestrijden, maar dat aantal werd ondertussen verminderd omdat de brand op verschillende plaatsen onder controle is. "We zorgen ervoor dat elke bewoner van de Bouches-du-Rhône veilig is", aldus de kolonel nog, die laat weten dat het gebied dat door de brand werd getroffen werd bijgesteld van 2.700 naar 2.260 hectare.

Eerder op de avond liet de brandweer nog weten dat ze de brand niet onder controle kreeg, omdat het ging om een "zeer krachtige, snelle en explosieve brand die alles verbrandt op zijn weg, zelfs huizen"

De brand in Vintrolles begon woensdagnamiddag om 15.30 uur in Rognac en breidde zich uit in zuidelijke richting. Verschillende wijken in Vitrolles, op 30 kilometer van Marseille, werden ontruimd. Zeker 20 tot 25 huizen gingen in vlammen op.

bron: Belga