BMC brengt Philippe Gilbert, Ben Hermans en Dylan Teuns aan start van Vuelta

door
Belga
Leestijd 2 min.

BMC brengt met Belgisch kampioen Philippe Gilbert, Ben Hermans en Dylan Teuns drie Belgen aan de start van de 71e editie van de Ronde van Spanje. De Amerikaanse WorldTour-formatie maakte vandaag zijn negenkoppige selectie voor de Vuelta bekend. BMC mikt met Gilbert en Hermans op ritzeges. De Spanjaard Samuel Sanchez is de uitgesproken kopman van de Amerikaanse ploeg. Ook de Amerikaan Tejay van Garderen mag na een mislukte Tour mikken op een klassement. Teuns (24) rijdt in zijn eerste Grote Ronde in dienst van de speerpunten. De Colombiaanse klimmer Darwin Atapuma, de Luxemburgse sprinter Jempy Drucker en de Zwitsers Silvan Dillier en Danilo Wyss maken het negental van BMC compleet.

Gilbert staat voor de zevende keer aan de start van de Vuelta. De 34-jarige 'Phil' heeft vijf ritzeges in de Ronde van Spanje op zijn palmares staan. De Belgische kampioen vat zijn negentiende Grote Ronde aan. Hermans treedt aan in zijn vierde Grote Ronde, het is zijn tweede deelname aan de Vuelta. De 30-jarige Limburger verkeert in bloedvorm. Hij werd eerder deze maand tweede in de Ronde van Burgos na de Spanjaard Alberto Contador. Zowel Gilbert als Hermans zijn na dit seizoen einde contract bij het Amerikaanse team.

De Vuelta start met een ploegentijdrit op 20 augustus in Ourense. BMC heeft als wereldkampioen in de discipline zijn zinnen gezet op de zege en de rode leiderstrui. De Ronde van Spanje eindigt op 11 september in Madrid.

Selectie: Darwin Atapuma (Col), Silvan Dillier (Zwi), Jempy Drucker (Lux), Philippe Gilbert (BEL), Ben Hermans (BEL), Samuel Sanchez (Spa), Dylan Teuns (BEL), Tejay van Garderen (VSt), Danilo Wyss (Zwi).

bron: Belga