Antwerp gaat samenwerken met Chinese club SIPG

door
Belga
Leestijd 1 min.

FC Antwerp heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de Chinese club SIPG uit Shanghai. Dat meldde de Great Old vandaag op zijn website. "Doelstelling van de samenwerking is de jeugdwerking van beide clubs te versterken door expertise en spelerstalent uit te wisselen", klinkt het. SIPG zal "op korte termijn" een aantal van zijn jonge spelers naar Antwerpen laten afzakken voor een opleiding in de jeugdacademie van de Belgische club met stamnummer 1.

"Investeren in de jeugd is essentieel om resultaten te boeken en op dat vlak kunnen Antwerp en SIPG elkaar versterken. De Chinese club heeft een enorm potentieel aan talent en aan fysiek sterke spelers. Antwerp heeft de expertise en de traditie om van die talenten topspelers te maken", verklaarde CEO Patrick Decuyper het partnerschap. "Voor een club met hoge ambities zoals Antwerp zijn dergelijke akkoorden essentieel om zijn positie op het hoogste niveau te kunnen verzekeren en te versterken."

FC Antwerp heeft ook al een samenwerkingsakkoord met de Engelse topclub Manchester United. Onder anderen de Ierse international John O'Shea (Sunderland) en Ritchie De Laet (Leicester City) zijn producten van dat project.

bron: Belga