Amper wijzigingen op FIFA-ranking, Rode Duivels behouden tweede plaats

Amper wijzigingen op FIFA-ranking

Er vallen amper wijzigingen te bespeuren op de nieuwe ranglijst van de Wereldvoetbalbond. Argentinië blijft de gepubliceerde FIFA-ranking aanvoeren met 1585 punten, de Rode Duivels (1401) behouden hun tweede stek en Colombia (1331) sluit de top drie. Wereldkampioen Duitsland (1319) en Chili (1316) vervolledigen de top vijf, Europees kampioen Portugal (1266) is zesde. In vergelijking met het vorige klassement van half juli verandert er nauwelijks iets, logisch ook aangezien er zo goed als geen officiële interlands op het menu stonden. België blijft (althans in theorie) het tweede beste voetballand ter wereld, in de top twintig verandert er overigens helemaal niets.

De Rode Duivels, sinds vorige week met kersvers bondscoach Roberto Martinez aan het roer, spelen hun eerstvolgende (oefen)interland op 1 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Tegenstander wordt ’s werelds nummer acht Spanje, het thuisland van Martinez. De eerste kwalificatiewedstrijd van de Belgen op weg naar het WK van 2018 in Rusland volgt op 6 september, in en tegen nummer 86 Cyprus.

Bosnië-Herzegovina staat 29e en blijft daarmee de hoogst geplaatste tegenstander van België in de voorronde van het WK 2018. Griekenland blijft 52e, Cyprus is zoals gezegd 86e (-1) en Estland 117e (-1). Het pas door de FIFA erkende Gibraltar heeft nog geen ranking.

De volgende FIFA-ranking wordt op 15 september vrijgegeven.

bron: Belga