Rode Duivels - Vincent Kompany schenkt Duivels-premies aan "positieve projecten en organisaties"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vincent Kompany zal bij de start van het nieuwe seizoen zijn als Rode Duivel ontvangen premies en bonussen schenken aan "positieve projecten en organisaties". Dat meldt de verdediger van Manchester City woensdag op zijn Facebook-pagina. "Een idee waar ik al langer mee speel en dat ik nu, bij de start van het nieuwe seizoen, ook ga doorvoeren: voortaan stort ik alle premies en bonussen die ik uit de toekomstige campagnes als Rode Duivel zal ontvangen, na betaling van belastingen, door naar positieve projecten en organisaties", zo stelt Kompany.

"Ik heb drie maanden heel hard moeten werken sinds de wedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League (toen hij een liesblessure opliep, nvdr.), waardoor ik het EK heb moeten missen", legt hij uit in een videoboodschap. "Ik heb heel veel steun gekregen van heel veel mensen, en ik wil jullie daarom nogmaals dank u zeggen."

"Ik wou succesvol zijn als voetballer, maar ik wou door dat succes ook positieve projecten ondersteunen. Ik heb dan ook de beslissing genomen om vanaf nu en de komende jaren bij de nationale ploeg afstand te doen van alles wat financieel van aard is, om zo positieve projecten te ondersteunen die me nauw aan het hart liggen. Dat zal me nog meer motivatie geven en daarom hoop ik op nog meer succes met de nationale ploeg in de toekomst", besluit Kompany.

bron: Belga